Recension: Śmierć – Paranoja CD

Śmierć – Paranoja CD
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Nikt Nic Nie Wie

Det polsksjungande Stockholmsbandet Śmierć blev verkligen hyllade efter deras debutalbum Godzina Pusta från 2018 och nu är uppföljaren här, något försenat på grund av pandemin. Jag tycker faktiskt att den här skivan är ännu bättre. Deras influenser kommer som vanligt från den polska punken och har kanske hoppat fram ett årtionde från 80 till 90-tal. Ena foten landar i alla fall väldigt nära Homomilitia vilket jag gillar. Paranoja känns inte lika rörig som Godzina Pusta.

Jag har sagt det förr, jag älskar verkligen öststatsspråk i punk även om jag inte förstår ett jota. Men det passar så bra. Sen går ju språket bra ihop med den ganska molliga musiken. Det är liksom inte så särskilt glatt men ändå väldigt inspirerande. Konnässörer av polsk punk kommer höra att en och annan rad är lånad från polska band. Själv gillar jag stycket i Muren som sjungs på svenska. Det blir en bra kontrast.

Śmierć fortsätter alltså att mangla på med sitt speciella sound som tar mig tillbaka till gamla Fullerstahuset. Utöver Muren så vill jag även pusha för inledande Instrukcja och Slowa. Det här är riktigt bra och bandet förtjänar absolut alla fina ord de får och det är dessutom kul att kolla upp de band som nämns i skivans booklet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s