Recension: Beckmörkt – Övertramp LP

Beckmörkt – Övertramp LP
Kontakt: Facebook
Sockiplast Records


Skånska Beckmörkt fick den äran att bli det första bandet ut på Sockiplast Records. Det här handlar om svensk ganska melodiös punkrock. På baksidan av omslaget poserar bandet ikädda tröjor med bland annat Adhesive, NOFX och Puke, det kanske säger något om musiken men inte riktigt allt. För tyvärr har inte Beckmörkt alls den karaktär som något av dessa band har. Det är ingen dålig skiva men det händer tyvärr inte så mycket och jag vill gärna jämföra Beckmörkt med Coca Carola, det är melodiöst, rockigt men i mina öron lite halvtråkigt.

Det här är tio låtar som jag ändå hoppas kommer att växa, åtminstone lite. Även om min inställning är ganska sval tror jag absolut att det finns en publik för Beckmörkt, till exempel de som gillar redan nämnda Coca Carola men även Mimikry för det är där som Beckmörkt ligger och skvalpar.

Det finns i alla fall en viss dynamik med både lite ösigare och lugnare låtar och ”Tänker på dig” har en hel del känsla i sig. Jag tycker att ”De Bottenlösa” är skivans bästa låt, där har basisten tagit över sången och då är det på skånska. Det är synd att inte de övriga låtarna sjungs på skånska, jag tror att de hade lyft då eftersom det per automatik blir lite mer attityd då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s