Recension: Teresa Banks / Cause A Riot split-7″

Teresa Banks / Cause A Riot split-7″
Kontakt: Teresa Banks: Facebook I Bandcamp
Kontakt: Cause A Riot: Facebook I Bandcamp
Fast Decade Records


Vilken ultimat split det här är om man är inne på melodiös hardcore. Det här är två finska band som jag har talat gott om tidigare, framför allt Cause A Riot. Båda banden medverkar med två låtar var och kvaliteten är hög rakt igenom.

Teresa Banks kör sin skatepunk med mycket gitarrharmonier och gör det riktigt bra. Jag tänker mer på den melodiösa hardcorepunken från 00-talet än den som slog igenom på 90-talet. Nu har jag förvisso dålig koll på den moderna skatepunken, men tänk er hur svenska Passage 4 låter nuförtiden. Det är så välspelat och välarrangerat och gitarristerna får verkligen jobba. Trots att det är tekniskt och så väl utfört känner man ändå att det finns hjärta i musiken. Jag tror inte att någon som gillar skatepunk kommer att bli besviken, här finns tempo, melodier, attityd och en enorm spelglädje.

På andra sidan hittar vi ett av mina favoritband – Cause A Riot. Först och främst måste jag åter påpeka vilken grym röst Simo har, bland det bästa jag har hört när vi snackar hardcore. Jag undrar om inte de här två låtarna är ännu hårdare än materialet på albumet Final Broadcast? Hur som helst är det stenhårt i stil med Gorilla Biscuits och med melodiösa gitarrslingor som då och då påminner om NOFX. Cause A Riot är rent guld enligt mig. Ibland undrar jag om de själva vet hur bra de är, de känns liksom inte kaxiga på ett enda sätt och sånt får mig att uppskatta ett band ännu mer.

Skivan är pressad i 300 ex på grön vinyl och släppt av ett gäng fina bolag som Fast Decade, Shield Recordings och La Agonia De Vivir. Missa inte den här, den är liksom ett måste om man gillar skatepunk och lite hårdare melodisk hardcore.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s