Recension: D.F.C. – O Massacre da Guitarra Elétrica (Tape)

D.F.C. –
O Massacre da Guitarra Elétrica
Kontakt: Facebook
C33 Tapes


C33 fortsätter att ge ut spännande kassetter, här har vi D.F.C. från Brasilien, ett band jag inte hört talas om tidigare trots att de varit aktiva sedan 1993 och släppt en hel del. Det här är en återutgivning av deras album från 2002, en 20-årsjubileumspryl med två bonuslåtar. Och nog fan är det bra, hardcore från Brasilien tenderar ju ofta att vara lite galen och det här är inget undantag och portugisiska gör sig alltid bra när det gäller thrashig hardcore.

Jag kan tänka mig att D.F.C. lyssnat både på Suicidal Tendencies och Ratos De Porão när de drog igång bandet, det känns nästan som de använder samma studio som de sistnämnda, ljudet är väldigt cleant och bra till skillnad från vissa sydamerikanska band jag minns från Delirium Tremens-samlingskassetterna. Jag brukar kunna ha svårt när det blir för mycket thrash, men här ligger ändå tyngdpunkten på hardcore.

De 16 låtarna har en speltid på strax över 20 minuter, relativt korta låtar alltså men de hinner ändå med en hel del i låtarna, för det här är långtifrån vanlig rak hardcorepunk. Riffen haglar ganska friskt men utan att det blir jobbigt på något sätt. Jag tycker att ”Máfia do Jabá” är en av de bästa låtarna, den påminner lite om holländska Boycot. D.F.C. var en trevlig ny bekantskap som jag måste botanisera lite mer i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s