Recension: Zooparty – Skylten 7″

Zooparty – Skylten 7″
Kontakt: Facebook
No Bullshit Live & Records


Jag tycker att jag brukar ha koll på band, framför allt sådana som hunnit göra väldigt mycket vilket Zooparty har enligt deras beskrivning på Spotify. Det är turnéer utomlands, Rebellion vid flera tillfällen, supportat band som Rancid och UK Subs och jobbat med Glen Matlock och Chips Kiesbye. CV:t är rejälare än lyssnarskaran på Spotify, vilket man förvisso inte ska dra för stora växlar på, hur som helst är det en ny bekantskap för mig och faktiskt en rätt trevlig sådan.

Zooparty blandar klassisk brittisk 77-punk med catchiga Ramonesdoftande hooks och jag tycker att det känns ganska genuint. Sen tänker jag även lite på amerikansk poppunk, bra sådan alltså som The Queers och Riverdales, två band som hämtat mycket influenser från Ramones. Zooparty ligger alltså och flyter där ute på Atlanten mellan England och USA men jag tror inte att de kommer gå samma öde till mötes som Titanic, Zooparty känns väldigt stabila.

Skivan innehåller fyra låtar som klockar in på cirka tio minuter. Två av låtarna går lite snabbare vilket jag föredrar, framför allt Fortune Teller, däremot finns det en väldig hitpotential i den lite lugnare I Miss Me. Hur som helst är det här ett skolboksexempel på hur man kan spela punkrock. Nu är det väl dags för Zooparty att visa att de finns även i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s