Recension: Socialstyrelsen – I krossade speglars skärvor 12″

Socialstyrelsen – I krossade speglars skärvor 12″
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Halvfabrikat Records


Har Hanna punkens råaste röst? Ja det lutar väl åt det. Snacka om att bli blown away. I ”Förruttnelsen” sjungs det ”…en dystopisk framtid utan hopp”, det är ungefär den känslan som Socialstyrelsen förmedlar med sin musik. För det här är inte muntert men satan så bra. Sen tycker jag om att det inte är så välproducerat, det blir en rejäl kängkänsla av det, lite skitigare lite bättre. Jag skulle nog säga att Socialstyrelsen tillsammans med Deny är landets bästa band när det gäller råpunk.

Inledande ”I krossade speglars skärvor” på A-sidan och ”Ur askan i elden” på B-sidan, det är ju så att man blir helt kollrig. Likaså i ”Föraktet” när de fläskar på med entakten, jag är väldigt svag för sådana partier, framför allt när man inte är riktigt beredd på det. Sen har de dessutom mängder med grymma riff, det samt mollstämmorna, ja kollrig är ordet. Ni som gillar M40 och liknande band kommer att älska Socialstyrelsen.

Det här är 23 minuter som är allt annat än bortslösade, om inte Socialstyrelsen kommer erbjudas spelningar typ överallt, ja då ska hatthelvetet käkas upp för det är så här en mangelslipsten skall dras. Och ni som är konservativa och har fastnat i att käng ska låta som alla Dis-band, testa Socialstyrelsen för bövelen. Jag avslutar genom att citera Ångestkarusellen, ”Men jag ska d-takta mig genom skiten, d-takta mig genom livet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s