Recension: Käftsmäll – Ska ru ha re en fet

Käftsmäll – Ska ru ha re en fet
Kontakt: Facebook
AMTY Records


Jag har sagt det förut, ibland är det skönt att recensera något som bara är ren punk. För Käftsmäll är inte crust, inte trall, inte något annat än punk med en härlig attityd. Efter att ha släppt två minialbum tidigare, båda på AMTY Records, är det nu dags för en fullängdare. Jag har faktiskt funderat lite på hur de skulle stå sig på ett helt album och nu har jag äntligen svaret. Det fungerar riktigt bra.

Käftsmäll har nämligen en fin dynamik i låtarna, de går från riktiga punkrökare som dofta 82 till lite mer rockiga bitar och får även in lite baktakt, ändå blir det inte rörigt, för de har den där attityden som binder samman allt. Den genomsyras även i texterna som tar upp viktiga ämnen som troll, rasister, missbruk, homofobi men även lite mer vardagsprylar som manlig grill och trafikvett. Det kanske inte är poetisk perfektion men texterna fyller helt klart en punkig funktion.

Då och då kan sången låta lite ansträngd, framför allt i de snabbare låtarna. Det kanske är därför jag tycker att ”Maskiner” är en av skivans bästa låtar. Sången är liksom lite mer melodiös på den. Men men, det är bara en marginell detalj. Skivan klockar in på drygt 28 minuter och bör passa i varje punkares samlings.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s