Recension: Kardborrebandet – Helt inkompetent CD

Kardborrebandet – Helt inkompetent CD
Kontakt: Facebook
Grönpeppar Records


Skaraborg fortsätter att leverera och Kardborrebandet vet hur man skriver medryckande melodiös punkrock med spår av både trallpunk och snygg poppunk. Med Nannas sång blir soundet väldigt speciellt då hon både har en hel del attityd och ett par nypor vemod i rösten. Sen tycker jag att låtar som ”Någon slags misär” och ”Starkare ihop” lyfter när hon får lite uppbackning i sången. I ”Helt jävla störd” använder de sig av stråkar på ett sätt man inte är riktigt van med inom trallig punk, de har liksom lämnat folkmelodierna därhän.

Överlag tycker jag att den här skivan är bättre än deras förra från 2020. När mitt enda problem är att det kanske är någon låt för mycket så hajar ni att det inte finns så mycket att klaga på. Men jag tappar faktiskt lite fokus strax efter tionde låten. Tyvärr har det blivit så dumt att i alla fall jag har vant mig vid att det ofta bara är 10-11 låtar på ett album nuförtiden. Jag antar att det har att göra med vinylprylen. Jag kanske till och med behöver den där sidbytarpausen ibland. Så det har absolut ingenting med kvaliteten på låtarna att göra i det här fallet.

Kardborrebandet består sannerligen av ett gäng kompetenta musiker och även om jag som sagt kan tappa lite fokus lyckas de ändå att skapa en god dynamik i låtarna där det händer väldigt mycket. Som i skalåten ”Bortamatch” eller bonuslåten ”Helt okej” som är lite råare, jag tror att det är min favoritlåt på skivan. Totalt får vi strax över 41 minuter stenskön och snygg melodiös punk från schlätta. Den här skivan ska bara finnas hos alla som gillar trallpunk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s