Recension: Vet Hut – Så mycket Vet Hut CD

Vet Hut
Kontakt: Facebook
Heptown Records


Jag kan förstå tanken med den här skivan, jag brukar själv roa mig med att göra om mina egna låtar. Då är frågan, är det främst bandet och kanske de som är väl invigda i Vet Hut som tycker att den här skivan är intressant? Kanske, men å andra sidan, har man inte hört originallåtarna tidigare finns det inget att jämföra med, då kan man gå in med helt andra öron än de som har hört originalen.

De inleder i alla fall med en riktig hitlåt, en avskalad version av ”Döda dig” där de sätter ribban högt. Med sång och akustisk gitarr kommer texten fram väldigt bra och den är stark, helt klart skivans bästa låt. ”Din våta dröm” har de transformerat till en rätt tung postpunkig låt medan ”Översittarjävlar” går i vad jag skulle gissa är bossa nova. Sådär fortsätter det med experiment i olika genrer. Men det finns en röd tråd, låtarna är mörka rakt igenom vilket passar både till text och sång.

Efter att ha lyssnat igenom originallåtarna, som förvisso är bra, så måste jag säga att de här versionerna flyger, de är faktiskt intressantare än originalen. Det är väl egentligen bara avslutande ”Samtiden” som inte passar mig med sina techno/klubb-trummor. Men sen är inte originalet min favorit heller. Det här är i alla fall 25 väl spenderade minuter som kommer att snurra oftare än originalen.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s