Recension: Ursäkta Röran Vol 4 – Var god röj CD

V/A Ursäkta Röran Vol 4 – Var God Röj!
Kontakt: Bandcamp I Facebook
Grönpeppar Records

Då har ännu en Ursäkta Röran-samling från Grönpeppar Records sett dagens ljus. Jag har ju alltid tyckt om samlingar, alltifrån Really Fast och Delirium Tremens till Sörlings lite mer nutida Turist i tillvaron, och nu då även Ursäkta Röran. Det finns alltid något nytt att upptäcka och det är ju själva meningen med det hela. Volym 4 av Ursäkta Röran kanske inte har samma bredd som tidigare volymer men det finns ändå en hel del kvalitet. Skivan går att beställa från Grönpeppar Records eller från de flesta banden.

Mimikry är först ut och ärligt talat har de aldrig imponerat på mig men jag måste säga att det här är den bästa låten jag hört med dem, trallpunk som fan och vem vet, jag kanske ger dem en ny chans. Nästa band är horrorpunkbandet Left Hand Black, det är absolut inget fel på låten men det känns som att de inte bara blickar mot Misfits, de råstirrar och för mig blir det lite väl påtagligt. Röd Revolver bränner av en punkrökare och jag tycker nog att det här är det bästa de gjort hittills, man vill bara gapa med i refrängen. Dahl & Volontärerna kör rak 90-talstrall med en sångare som låter som att han försöker ta hänsyn till någon som ligger och sover i rummet bredvid, det blir varken eller.

Headons har jag inte hört så mycket med innan även om det är ett band som dyker upp här och där, låten kan nog uppfattas som lite märklig men jag gillar den, låten består egentligen bara av en refräng som återkommer hela tiden med lite pladder emellan. Skånska GASP är tunga och förbannade, det finns en viss garagekänsla men de är mycket råare än de flesta banden i den genren vilket jag uppskattar. Herr Gårman är också från Skåne och bjuder på det de gör bäst, svensk melodiös punkrock, låten är kanske något plattare än vad de brukar leverera men ändå helt ok. Onsdag är skivans trubadurbidrag, hon har en intressant och lite proggig röst men tyvärr är produktionen väldigt jobbigt, till slut skär det i mina öron.

Depraverad är mitt skapunk-projekt som handlar om trångsynta f.d punkgubbar som blivit bittersvenssons. Det är första bidraget med baktakt i hela Rörans historia. Projekt Mistits kör rak punkrock och jag gillar låten trots, eller på grund av att den inte är det minsta teknisk alls, vill höra mer med det bandet. Rawheads kör samlingens enda råpunklåt, det finns vissa 90-talsvibbar och det är ett bra och intressant mangel. Karantän då, produktionen är ju verkligen inte bra men jag tycker att de har tagit sig sedan jag hörde deras första låt, svensk punk är det för den som undrar. Sist ut är Paradigmer, de fick nyligen god kritik av mig med deras split med Där Skåpet Ska Stå, tyvärr är den här låten något svagare men ändå helt ok svensk ösig punk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s