Recension: KKPA – Pestens Tid CD

KKPA – Pestens Tid CD
Kontakt: Facebook
Second Class Kids Records


Med KKPA har ju faktiskt kidsen möjligheten att insupa lite 90-tal, och vi som var med då kan nostalgiskt blicka tillbaka till den gamla goda tiden. Det går inte att bortse från att skåningarna ofta låter väldigt mycket som Strebers. Men i det stora hela känns ändå KKPA fräscht, kanske beroende på att inflationen av den här 90-talsprylen är ganska låg idag. KKPA behövs faktiskt, vi behöver ett band som har marginella hårdrockstendenser och som kan blanda in lite svenska folktoner på det sätt som Strebers/Dia Psalma gjorde, både ”Pestens Tid” och ”En Riktig Man” är två kanonlåtar.

Jag kan tycka att skivan är något ojämn, men sen är det så att när KKPA är bra, ja då är nivån väldigt hög och det vore sjukt att lyckas hålla den nivån rakt igen. Några av låtarna, framför allt på den andra halvan av skivan känns lite som utfyllnad. Men med tidigare nämnda låtar samt ”Du Har Ingen Aning” och ”Njurslag” plus ett par till, ja då är det skitsamma att det finns några svagare låtar på skivan. Förresten, visst låter ”Glad i hågen” lite som Winnerbäck?

Den här skivan klockar in på 43 minuter och jag tycker att KKPA lyckas blanda allvar med mer lättsamhet på ett bra sätt. Man skrattar ju trots allt åt avslutande ”Plüra Är Guld”. Även om KKPA låter mycket som Strebers har de ändå en egen stil och det uppskattas. Den här skivan bör man med andra ord alltså införskaffa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s