Recension: Punktering – 100% Kränkt! CD

Punktering – 100% Kränkt CD
Kontakt: Facebook
Grönpeppar Records


Det känns som att Punktering inte riktigt vet vilken väg de ska ta, allvar eller trams? Både och håller inte riktigt. I de mer tramsiga delarna påminner de lite om Sikens projekt Jerrys Farsa men utan samma finess. Den inledande låten ”Renovräkning” är helt klart skivans bästa låt, sedan når de inte upp till samma nivå igen. Hade de här låtarna släppts på en demokassett typ 1994 hade jag möjligen varit lyrisk, all trallpunk var ju bra då. Idag krävs det dock mycket mer.

Det som stör mig mest är sången, den blir ganska snabbt gnällig och odynamisk eftersom den låter likadant hela tiden, det skaver lite i öronen efter ett par låtar. Det jag gillar bäst är gitarrerna, ibland lånat av NOFX och ibland av Bad Religion, och sånt gillar jag ju. Ja musiken överlag är det egentligen inget fel på. Ungefär hälften av låtarna, ja det känns så i alla fall, handlar om SD. Det är ju i sig inget fel men texterna blir lite väl banala. ”Byt din blöja Åkesson, den har alldeles för brun nyans”, det går inte riktigt att ta på allvar.

Jag hade faktiskt lite högre förväntningar av Punktering men där fick jag tji. De 11 låtarna har en speltid på nästan 18 minuter, ganska korta låtar med andra ord där det som sagt hade räckt med den första biten, möjligen den andra ”Lägg av” också. Trots ganska hårda ord här ska det bli lite intressant att höra var bandet har tagit vägen till nästa skivsläpp. Ni får helt enkelt lyssna själva, jag kanske har jättefel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s