Recension: Cat And The Underdogs – Punk Rock Overdrive CD

Cat And The Underdogs – Punk Rock Overdrive
Kontakt: Facebook I Hemsida

2017 släppte Cat And The Underdogs sin debutsjua The Cops Are Coming E.P, jag utsåg den till det årets bästa 7″ och den är fortfarande brutalt bra. Sedan dess har bandet bytt både trummis och sångare och på den resan känns det som att de har tappat lite av den attityd och skitighet jag uppskattade med debuten. Om det beror på nya medlemmar eller att de har utvecklats åt det håller vet jag inte riktigt. Det här är absolut ingen dålig skiva, det svänger sannerligen om deras punkiga rock and roll men det har liksom blivit lite mer actionrock nu. En genre som jag tycker är lite tråkig.

Vänner av band som The Hellacopters, The Boys och The Saints ska absolut kolla upp Cat And The Underdogs. Här finns gott om medryckande refränger som jag är säker på fungerar ännu bättre live. ”Is There A Truth” är en riktig hitlåt som flirtrar lite med Social Distortion. Även ”Going Out” är en riktigt fin punkrocksmocka. Överlag tycker jag att låtarna på den andra halvan av skivan är bättre än på den första.

Ja, jag är lite besviken eftersom den där debuten verkligen tog mig med storm. jag tycker att den här skivan är aningen mycket tillrättalagd men gillar man snygg 77-punk och rock and roll-betonad punk är det bara att slå till. På CD-versionen dyker det även upp två olistade låtar, nämligen nyinspelningar (tror jag) på ”Gimme Everything” och ”Night And Day” från sjuan. Slutet gott, allting gott liksom. Skivan bjuder på 28 minuter punkrock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s