Recension: Tear Them Down – Dystopian Beats

Tear Them Down – Dystopian Beats
Kontakt: Facebook
Bakraufarfita Records


2019 släppte Tear Them Down ”No Sleep Til Aröd” som jag tokhyllade och jag har verkligen sett fram emot det här albumet. Visst satte de ribban högt då men jag tycker att ”Dystopian Beats” är en prima uppföljare. Här får vi 13 snärtiga hardcorestänkare i stil med framför allt Slapshot, fast med en modernare touch. Även om de ofta är svinarga har de ändå förmågan att lugna ner sig och då blir det nästan skatepunk, som i ”Kyoto Nightmare”. Det är nog det som jag gillar bäst med Tear Them Down, det måste liksom inte vara stenhårt hela tiden. Istället skapar de sig utrymme för melodier och nästan allsångsvänliga partier.

Tear Them Down bildades 2010 och dyker man ner i deras katalog känns det som det är först nu de verkligen har hittat sin stil. Jag gillar ju ”Ett liv i härlighet” från 2015 som skiljer sig enormt mot ”Dystopian Beats”. Men det känns som att det här materialet är väldigt genomtänkt utan att tappa hjärta. Det här är hardcore av hög klass med mycket snygga gitarrprylar och där sången sitter som en fläskläpp. Lite likt finska Cause A Riot då och då och de tillhör ju ett av mina favoritband.

Ja den här skivan är som en ångvält, dessutom med väldigt snyggt omslag och innersleave. De 13 låtarna har en speltid på nästan 26 minuter, så det är inte massa onödigt krångel. Favoritlåtar då? Jo men jag måste säga att Total Control och Victimized kittlar lite extra. Men även Thrill Of Death som är en hc/ska-låt. Det är egentligen hugget som stucket, skivan är kanon rakt igenom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s