Recensioner: Drop The Bomb 4 / Gamnacke 6. Drop The Bomb 5 / Meningen Med Livet 2

Drop The Bomb 4 / Gamnacke 6 split-fanzine
40 Sidor A5

Enligt redaktör Jonas är Drop The Bomb ett livsstilsfanzine för d-taktstrummisar och kängbasister. Jag älskar verkligen inledningen och hyllningen till fanzines, ”historien skrivs av vinnarna, men inte i punkscenen, där har den skrivits av skrivbordspunkarna”. Sen dröjer det dock inte länge innan det börjar snackas virvelslag och hi-hats. Men det är inte bara trumnörderi här, som när redaktören (ugår jag från) berättar om uppväxt, snabb musik och Deche-Charge. Även Fråga Arkivarien är intressant där det snackas om skivsortering. Två intervjuer har tryckts in också, en med Svart Ut och en med Warchild.

Gamnacke nummer sex, det ska tydligen återigen vara det sista vi får höra (läsa) från Herr Skolios fanzine. Klart läsvärt men man läser igenom den här delen lite för snabbt eftersom texten är rätt stor. Det är konsertrecensioner, vanliga recensioner och en hel del tankar. Just tankarna tycker jag är intressanta att läsa, de skulle absolut kunna ha utvecklats lite. Mittuppslaget pryds av ett korsord och föga förvånande ligger fokus på d-takt och kängpunk där. Men hur som helst, det här splitfanzinet bör man införskaffa.

Drop The Bomb 5 / Meningen Med Livet 2
quarantinedhardcore@gmail.com
40 Sidor A5

Vid det här laget bör alla fatta vad Drop The Bomb handlar om, käng och d-takt är vad som gäller. Förmodligen är det ett fanzine som är allra mest tillfredsställande för trummisar. Jonas inleder i alla fall med att recensera ett gäng skivor släppta på D-takt & Råpunk Records för att sedan i en lång artikel snacka om rullningar, fills och d-taktens möjligheter, ja det är rena grekiskan för mig. Men sen är snacket mellan Jonas och Christian om kopplingen mellan Limerickar och d-takt rätt rolig. Men vem är Christian? Ibland tycker jag att Drop The Bomb är lite spretigt, man kastas in och ut ur texterna. Dis-listan från ett tidigare nummer är tillbaka och uppdaterad, kul att mitt gamla band Diskent är med där. Dropt The Bomb avslutas med några recensioner signerat Gamnacke-Andreas.

Meningen Med Livet, vilket jävla fanzine det är men det gäller att ha monokeln när till hands ifall man har lite synproblem, för här är det mycket text och den är liten. Många ord för degen alltså. Sen har Marcus en jävla koll på punken och då spelar det ingen roll om det är trall, käng eller streetpunk i form av intervjun med Blisterhead. Marcus går även igenom de skivor som Nere På Noll släppte 2021 samt ställer Fredrik Kullman mot väggen angående fanzines. För mig är Meningen Med Livet det ultimata fanzinet. Prydligt och välskrivet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s