Recension: Gefyr – LP

Gefyr – S/T LP
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Flyktsoda Records


Bandet med det svåraste namnet är tillbaka, jag och många med mig säger Gefyr, typ som Kefir, men de heter ju faktiskt Ge fyr (Je fyr). Nu när det är utrett kan vi gå vidare. Det är ju så att jag brukar bry mig föga om vem som har spelat in, mixat och mastrat skivor men när det gäller kängpunk och d-takt hajar man ju ändå till när man ser att Jutte har varit med på ett hörn här och jag gillar verkligen produktionen. Det är mer rått än maffigt, gitarrerna är ju så satans vassa. Produktionen doftar MOB 47 medan musiken har en lite mer skön doft av 90-talets våg. Summan av det hela är att jag gillar den här skivan väldigt mycket.

Det enda jag stör mig något på är texterna, egentligen är det skitsamma, men på ett par ställen är de lite konstiga när det gäller språket, i övrigt är det väl ganska klassiska kängtexter, en del kanske lite längre än normalt. En av favoritlåtarna är inledande ”Tömd & Bortglömd”, redan där förstår man vad som komma skall. Jag gillar även skivans enda bidrag på engelska, ”Last Generation”, den är riktigt bra. Bäst är dock ”Överbliven oförlöst…” som har ett sånt där gitarriff man bara älskar.

Den här skivan är som att dyka in i en mangel, ren kross i nästan 22 minuter. Jag tycker att de här 13 låtarna är det bästa som Gefyr har gjort. Hade jag spelat käng hade jag gjort allt för att låta så här, det är riktigt jävla brutalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s