Recension: Socialstyrelsen / Antigen split-12″

Antigen/Socialstyrelsen – A Sense Of Dread split-LP
Kontakt Socialstyrelsen: Facebook I Bandcamp
Kontakt Antigen: Facebook I Hemsida
Flyktsoda Records, Halvfabrikat Records m.fl


Antigen bildades i Tyskland för 20 år sedan men håller nuförtiden till i Prag. Så här är det, när jag hade lyssnat på den här skivan var jag tvungen att skriva till Johan (Flyktsoda) att det var det bästa jag hört i genren och efter ett gäng genomlyssningar känner jag fortfarande så. Antigen varvar mangel med lugnare partier väldigt dynamiskt och får in väldigt mycket sköna melodier. Lyssna bara på gitarrerna i ”Shitshow”, den låten är bland det bästa jag har hört. Sen gör Steffis sång väldigt mycket, engelskan kanske inte sitter perfekt men för mig är det skitsamma. Det känns som att Antigen lägger ner en hel del tid på varje låt, det är så maffigt mycket i låtarna. Jag skulle vilja jämföra Antigen en aning med Warcollapse då de verkar helt kompromisslösa, men även med From Ashes Rise på grund av melodierna. De fyra låtarna klockar in på drygt 12 minuter.

Socialstyrelsen då? Jag har hyllat och hyllat dom och när någon vill ha tips om nya band är det Socialstyrelsen jag rekommenderar. Som jag skrev när jag recenserade deras I krossade speglars skärvor tycker jag att de är, tillsammans med Deny, landets mest intressanta kängband och de här sju låtarna är inget undantag. Jag vet inte vem Julia är som har skrivit två av texterna, men det hon skriver binder sig fantastiskt med musiken, ”Pissliv, jag hatar dig” är en så otroligt bra låt. Socialstyrelsen är ett totalt jävla mörker, mer på ett personligt plan än den där post-apokalypsen många andra band skriver om. Här har vi i alla fall 11 minuter av svinbra käng.

En summering då, det här är två otroligt bra band samt ett snyggt omslag. Socialstyrelsen visste jag ju var jag hade innan, men det var riktigt kul att få höra Antigen för första gången. När jag färdigställer min topp-10 över de skivor jag recenserat under året skulle jag bli väldigt förvånad om inte den här finns med i toppen.

Annons

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s