Recension: Tjuvkoppla – Tigerskott 7″

Tjuvkoppla – Tigerskott 7″
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Flyktsoda Records


Det har snart gått tre år sedan Tjuvkoppla släppte sin debut-EP, det känns sinnessjukt, jag tyckte att det bara var ett par månader sedan, tiden går snabbt ju äldre man blir. Men jag tror aldrig att jag kommer att bli så pass gammal att jag slutar uppskatta riktigt bra stökmangel. Precis som debuten innehåller Tigerskott 10 låtar och de fortsätter i samma spår, det är många ackord, tempobyten, grindcore, hardcore, halvtakter med blastbeats och så vidare. Det gäller att ha huvudet på skaft så att säga, för det är väldigt snabba svängar.

Det är rätt svårt att gå in riktigt på djupet i låtarna med tanke på att de är rätt snabbt avklarade, men jag tycker att de sista 12 sekunderna i ”Internationell PV-Solidaritet” är riktigt mäktiga, tänk att det egentligen bara behövs en så pass liten sak för att höja en låt så mycket. Ni får lyssna själva. Sen gillar jag ”Padel”, den är kanske skivans rakaste låt och innehåller mest spår av grindcore.

Som vanligt när det gäller Tjuvkoppla är det lite Massgrav över låttitlarna, som till exempel ”Toadoppa en Wallenbergare” och ”Bob Marley hade dålig kvinnosyn”. Texterna får man med i ett litet insert och de blandar allvar med humor på ett snyggt sätt. Tigerskott är helt klart ett fint stycke mangel på kycklinggul vinyl som borde tilltala alla som gillar typ Infest och Dropdead. Speltiden ligger på 8 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s