Recension: Dålig Isolering – Dålig Jävla Isolering CD

Dålig Isolering – Dålig jävla isolering CD
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Grönpeppar Records

Det här är riktigt bra, sök på punk i ordlistan så kommer du att få upp ett foto på Dålig Isolering. Det här påminner om den tidiga punken och det är inte så konstigt med tanke på att medelåldern i bandet ligger på runt 14 bast. Min första tanke är tidiga Ebba Grön, det är lika rått, om inte råare, än till exempel ”Ung & Sänkt”. Dålig Isolering handlar inte om snygga harmonier, det handlar inte om lyxiga produktioner och så vidare, det är ju just det som gör dem så bra. Det är bara ren och skär aggressivitet, ren och skär punk.

Skulle Slyngel Rekords ha släppt den här och skrivit att det var ett band från 1977, då hade jag svalt det med hull och hår. Det här är en skiva som ska finnas hos varenda punkare, det bara är så. ”Krossa kapitalismen” och ”Ta från de rika” är bland det starkaste som kommit i punkväg på väldigt länge. Här snackar vi attityd. Och måste jag jämföra Dålig Isolering med några, då skulle det bli Missbrukarna och Diablesse Grupp 6.

Ja jag är lyrisk över de här fem låtarna, över den skitiga produktionen och att punkens återväxt känns tryggad. Det här är Grönpeppar Records bästa släpp hittills. Jag har gjort en del omslag till skivor men att jag fick göra omslaget till den här är jag väldigt stolt över, musiken är verkligen toppklass. Speltiden ligger på drygt 10 minuter. Beställ idag!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s