Recension: Belmondo – S/T 7″

Belmondo – S/T 7″
Kontakt: Bandcamp
Punk Off Records


Det kom en skiva med Göteborgsbandet Belmondo, som jag inte hört talas om innan. Så det var väl bara att veva igång den och höra vad det egentligen handlar om. Och så här efter ett antal genomlyssningar vet jag ännu inte riktigt vad det handlar om. Käng, hardcore, punkrock… det är helt enkelt en himla smet. På min ena axel sitter en liten djävul och viskar ”Yes! Rövsvett på opiater”, på den andra axeln sitter en liten ängel och håller för öronen. Att man väljer att lyssna på hin håle är dock sen gammalt.

Visst drar tankarna mot amerikansk old school hardcore, men sen ställer sången till det, och tyvärr tycker jag att det är just den som Belmondo faller lite på. Det blir för gapigt och odynamiskt för mig. Lite som någon som springer runt i centrum och gapar utan att veta vad det är han gapar om. Men i övrigt gillar jag musiken, samt att tempot inte är särskilt uppskruvat. Sen är ju rock and roll gitarrerna som dyker upp ibland riktigt sköna, som i ”Pretty Crimes” till exempel.

Skivan innehåller sju låtar där ”Du är död” är den enda på svenska, jag tycker att det är skivans bästa låt och skulle gärna hört ett par till låtar på svenska. Med lite mer stuns i sången hade den här skivan varit riktigt bra, men jag vill ändå ge den mer än godkänt eftersom de har ett eget sound. Speltiden ligger på drygt 11 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s