Recension: Left Hand Black – Lower Than Satan CD

Left Hand Black – Lower Than Satan CD
Kontakt: Facebook I Hemsida
Sick Taste Records


Hur ska jag ta mig igenom det här då, frugan tycker att det här är en av årets bästa skivor. Vi får helt enkelt se om jag vågar gå emot henne och vad det kommer att innebära. Nu är jag inte lika väl bevandrad i skräckvärlden som vad hon är, och kanske är det därför jag inte får den där sista skjutsen. Men det är å andra sidan inget krav för att uppskatta horrorpunkbandet Left Hand Black från Göteborg eftersom de ändå bjuder på ett sjusärdeles sväng. Placera Johnny, Joey, Dee Dee och Tommy på en kyrkogård under fullmånens sken, då har du fundamentet till hur Left Hand Black låter.

När jag skrev om Left Hand Black i samband med samlingsskivan Ursäkta Röran Vol.4 tyckte jag att det lät väldigt mycket Misfits, men nu, så här i sin helhet på ett album tycker jag inte att det är lika påfallande. Men visst, det finns en del likheter med framför allt ”Walk Among Us”. Det finns även likheter med när Social Distortion öser på som bäst. Lite mer otippat hör jag även en del tidiga Venerea, tänk på det när du lyssnar på ”Addicted To Blood”. För mig är det inget ont i det, jag gillar ju verkligen Venereas tidiga skivor. Det finns faktiskt fler partier på den här skivan som är lite sådär soligt surfiga, som refrängen i ”Murder You”.

Jag är kanske inte exakt lika lyrisk som frugan över den här skivan men den har ändå en god chans att ta sig in på topp-10 när recensionsåret ska summeras. Melodierna, öset och refrängerna ger mig mer än texterna som inte riktigt fångar mig. Det här är en skiva som kan väcka vilken sovande fest som helst, oavsett om man bara vill ha svänget eller för de som vill analysera texterna. Gillar man båda delarna är det här uppenbarligen en fullträff. Favoritlåtar är ”I’m In Love With A Zombie”, ”Addicted To Blood” samt balladen ”My Lovely Monster”. Den sistnämnda låter som någon annan låt som jag retsamt nog inte kan komma på vilken. De 15 låtarna har en speltid på drygt 31 minuter och nog finns det en och annan monsterhit med här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s