Recension: Government Abuse – Pigs In Pigs Clothing flexi-7″

Government Abuse – Pigs In Pigs Clothing 7″
Kontakt: Bandcamp
Pike Records


Här har vi en flexisjua med Kirunabandet Government Abuse och ja, Alex från alla möjliga fanzines, band och projekt medverkar så klart i det här bandet också. Snacka om att han sätter Kiruna på kartan. Den här skivan innehåller fyra spår och det är old school hardcore som står på menyn. Lite Teen Idles, lite Urban Waste och så vidare, argt och mangligt i det stora hela. Jag tycker även att det finns några komponenter som får mig att tänka på Rövsvett, i alla fall om man lyfter bort sången.

Låtarna har några år på nacken, de spelades in 2014, det ska sägas att ljudet inte är superkrispigt, det är liksom lite live i replokalen-feeling. Nu tycker inte jag att det gör så mycket då det blir ett mer autentisk old school sound. Låtarna är bra men jag får tyvärr inte riktigt någon sån där wow-känsla. När jag först drog igång skivan trodde jag att den skulle ge mig mer eftersom inledande ”Close To The Edge” är riktigt bra men sen händer det inte så mycket mer.

Låtarna har en speltid på nästan 4 minuter, det är med andra ord inga utdragna bitar direkt utan de ligger alla på runt minuten. Jag vet faktiskt inte om Government Abuse fortfarande är aktiva, är de det skulle jag vilja höra hur de har utvecklats, för potentialen finns trots allt även om inte de här låtarna når riktigt hela vägen fram till mig.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s