Recension: Svärta – Ceremony LP

Svärta – Cermony LP
Kontakt: Facebook
Flyktsoda Records


Det här är så tungt och nära på vackert. Jag får liksom den där känslan som kunde infinna sig på till exempel Fullersta. Solen som lämnat himlen för längesen, mörker men en riktigt skön stämning och ett Svärta som kliver upp på scenen sist av alla band. Efter deras gig beger man sig hemåt i Stockholmsnatten, fullpumpad av energi och adrenalin trots att timmen är sen och att nattsuddet varit igång ett bra tag. Ja, precis så känner jag när jag lyssnar på Svärta. Jag tycker att det här är riktigt bra.

Ni som gillar Sju Svåra År kommer nog att känna igen sången eftersom Josefin sjunger både där som här. I Svärta delar hon och Lotta från Vicious Irene på det vokala, med den äran skall sägas. De kompletterar varandra perfekt oavsett om de sjunger var för sig eller tillsammans, som i Amnesti, en av årets bästa låtar i mitt tycke. Jösses, deras stämmor där är inte att leka med. Musiken då, jo det handlar om tung, nedstämd rock med en touch av både punk och stoner. Jag är, ärligt talat sällan så förtjust i den här tunga slöa stilen men Svärta har det lagret som får mitt intresse att vakna. Jag tror att det beror en hel del på texterna också.

Jag tänker inte ge mig på att försöka namndroppa massa band då jag inte är insatt i den här stilen. Hur som helst, här bjuds lyssnaren på feta gitarrer och riff, som i de finfina slingorna i ”Savior”, det är så snyggt. Fem av de åtta låtarna är på svenska och resten på engelska. Det här är en av få gånger jag faktiskt tycker att det fungerar lika bra oavsett språk, låtmaterialet är så pass starkt. Skivans speltid ligger på cirkus 33 välinvesterade minuter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s