Recension: Fang / No Idea split-7″

41-fang-no-idea

Fang / No Idea split-7″
Kontakt Fang: Facebook  
Kontakt No Idea: Facebook  
Just 4 Fun Records, Wounded Records

Fang är ett legendariskt band från Californien, hur legendariska de är vet jag inte, jag hade aldrig hört talas om dem tidigare. Å andra sidan är inte jag en måttstock för om ett band är legendariska. Nåväl, första låten ”Riot in Cell block 9” är en riktig rökare som jag skulle beteckna som streetpunk rock and roll om ni förstår. Den är helt enkelt svinigt bra med ett fantastiskt driv.

Den andra låten, ”Deathryder”, är kanske mer signifikant med hur Fang brukar låta. Stökig och ganska klassisk amerikansk hc/punk i den gamla skolan. Den är också väldigt bra även om jag föredrar den första låten. Produktionen skiljer sig en del mellan de båda låtarna och jag skulle tro att de är inspelade vid olika tillfällen. Kolla upp Fang om ni gillar D.I eller Gang Green. Det här är riktigt bra.

Svenska No Idea har även de smackat på med två låtar och det handlar om lagom skränig hardcore. Jag kan tänka mig att de hämtat influenser från den tidiga amerikanska hardcorepunken, typ Jerry’s Kids och Negative Approach. Första låten ”Container Hardcore” är bra men ”Logic Of War” är snäppet bättre. Kanske på grund av att den är lite snabbare.

Som ni förstår tycker jag att det här är en riktigt bra och intressant split på grön vinyl. Den borde verkligen sitta som en fläskläpp om man är torsk på old school hardcore.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s