Recension: Besk – What Went Wrong 1996-2000 CD

Besk – What went wrong 1996-2000 CD
Halvfabrikat Records [ Facebook I Hemsida ]


Det var fan inte igår som jag hörde Besk. Men här får jag en rejäl dos för att kompensera alla de år jag varit Besklös. 29 låtar på drygt 70 minuter, ja nästan hela bandets diskografi plus två tidigare outgivna låtar. Det här här tungt Kalmarmangel med vissa drag av metal då och då men inte så att det störa mig på något sätt. Besk var ju tillsammans med Operation de två stora anarkohjältarna i Kalmar där på 90-talet.

Bandet existerade mellan 1996-2000 och de hann med att spela in en hel del, förvisso släpptes både deras album och en singel efter att de hade lagt av. Men på den här samlingen finns det massor av godsaker, som till exempel ”Repression” och ”Upp till kamp” från Civilisationens Hjärta, eller hardcoredängan Puke Or Laugh från What Went Wrong EP. Men bäst gillar jag de 6 låtarna från kassetten Krossa. De låtar är lite punkigare på något sätt, typ som Conflict och Icons Of Filth

Jag märker att Besk är lite av ett humörband för mig, låtarna biter lite annorlunda vid varje lyssning, men det är klart, vid migrän kanske man inte ska lyssna på musik alls. När jag är på rätt humör är det ändå tokbra. Rå och ganska skitig crusthardcore är vad man får, ja man får även en del flashbacks till 90-talet och det tackar jag aldrig nej till. Skivan kan beställas från Halvfabrikat Records eller så köper man nummer 50 av Flyktsoda Fanzine där skivan medföljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s