Recension: Striker – Svinhugg går igen Tape

Striker – Svinhugg går igen Tape
Kontakt: onion@telia.com
C33 Tapes


Först och främst gillar jag verkligen produktionen här, det känns väldigt old school 90-tal portastudio. Striker är ett gäng rävar som varit med länge med bland annat Löken från Rövsvett och 1000 andra band och Dissen som jag kanske mest ser synonymt med fanzinet Banka Bäver. Jag tycker att Striker har något som påminner om en hel del band, dels det skitiga från Moderat Likvidation men även lite Diskonto. Hur som haver handlar det om rå käng/hc med betoning på hc, än en gång har C33 Tapes hittat ett band som både är riktigt bra och som jag inte hört tidigare.

Kassetten innehåller 13 spår där tre av låtarna kan hittas på olika samlingar, resten är outgivna. Jag kan inte riktigt hitta en specifik favoritlåt, kanske för att det inte finns någon som riktigt sticker ut. Istället ligger alla låtar bara som en tung och ganska mörk matta, på ett bra sätt skall sägas. För mig fungerar låtarna riktigt bra att köra när jag ligger på sofflocket men jag tror att det skulle fungera lika bra i en trång källare i Tjeckien med en crustget i publiken. Hela stämningen känns liksom väldigt squattig.

Men ok, låtarna på A-Sidan är nog något bättre än på B-sidan. De avslutar med en Antisect-cover ”Channel Zero”. Enligt Löken siktar Striker på att spela in ännu en demo framöver, det ser jag fram emot. Speltiden ligger nära 30-minutersstrecket och jag måste säga att musiken verkligen växer vid varje lyssning. Så ge Striker en chans och supporta även C33 genom att tjacka kassetten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s