Sekunderna – Paradiset EP

8-sekunderna

Sekunderna – Paradiset EP
Contact: Facebook
Luftslott Records

FLAGGA1 Svensk
Här får man sin dos av fyrtakt och jag ska verkligen inte gnälla, jag gillar ju trots allt fyrtakt. Det utstrålar en charm om detta Umeåband som har en poppig ton i sin melodiösa punkrock. Även om inte Sekunderna är soliga låter de lite som ett gladare och rakare Masshysteri. Jag tycker att den inledande låten Måndag morgon är riktigt bra, ja till och med rent av skivans bästa låt. De får till en riktigt skön melankolisk touch i den.

Sekunderna har fått till en bra debut-EP och jag tror den kan gå hem i stugorna, framför allt för de som har tidiga svenska punkrockband bland sina favoriter. Men även för de som gillar Green Day, Buzzcocks och liknande poppig punkrock. Även om Paradiset EP inte är en musikalisk explosion känns den ändå genuin och jag kommer utan tvekan att spela den ganska frekvent framöver.

Utöver musiken tycker jag att de har lyckats med omslaget, det andas också tidig svensk punk på något sätt. Bandnamn, bild och skivtitel. Det är snyggt. Fyra spår med Sekunderna är perfekt, frågan är hur det skulle fungera med en fullängdare? Jag kan känna att det behövs lite mer dynamik, det tror jag att de är kapabla att ordna. Speltiden ligger på dryga 10 minuter och jag tycker att man bör ge Sekunderna en chans.

FLAGGA1 Britt
Oh how I enjoy this 4/4 beat punkrock. Sekunderna radiate lot’s of charm with their poppunk. It’s pretty close to Buzzcocks, but with a small pinch of the melancholy you will only find in the northern parts of Scandinavia. The opening song ”Måndag Morgon” (Monday Morning) is a perfect example and the best track on this EP.

This debut EP isn’t bad at all, on the contrary, they have made a good job. I think that fans of both 77-punk and modern pop punk can take Sekunderna to heart. Paradiset EP really have something that I like even if it’s not an musical explosion, but I will definitely play this record quite frequent. The lyrics are in Swedish but give it a try, you have nothing to lose.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s