Recension: Gubbjävlers – Jag grillar när jag vill 7″

Gubbjävlers – Jag grillar som jag vill 7″
Kontakt: Facebook I gubbjavlers@gmail.com
Computer Killed The Recordstore


Bandnamnet och skivtiteln berättar en hel del vad det här handlar om. Punken har blivit gammal och flyttat in i radhus och villor. Då får man göra det bästa av saken och det gör verkligen Gubbjävlers. Jag tycker att det här konceptet är rätt roligt och det blir sannerligen inte pajigt. Varför ska gubbjävlar sjunga om svunna tider när man kan sjunga om grillning och blommor?

Musikaliskt har de här fyra låtarna lite samma känsla som de skivor som släpps på Slyngel Rekords. Det vill säga rak och enkel punkrock på svenska som dessutom är lite kaxig, sen är ju så klart produktionen bättre och ja, det är inte kids som lirar. Det är för övrigt den mångfacitterade Siken som har spelat in låtarna. Han måste fan ha dubbelt så mycket tid på sina dygn än vad vi andra har.

Om vi ska snacka favoritlåtar håller jag B-sidan som aningen bättre. ”Kultursupa” har en riktig svängig refräng och jag kan bara tänka mig att ”Hata allt på grå betong” kommer att göra sig fantastiskt bra live. Alla som gillar svensk punk bör skaffa den här skivan. Jag tror att många kommer känna igen sig lite i texterna samtidigt som de yngre säkert kommer se ner på Gubbjävlers. Som det ska vara med andra ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s