Recension: Madam Skam – 6 låtar om 6 CD

Madam Skam – 6 låtar om 6 CD
Kontakt: Facebook
Grönpeppar Records

Lesbisk punk, 6 låtar om 6 och de sätter ribban redan med första låten Lebbig Flata. Madam Skam har helt klart något intressant i sin musik. På något sätt lyckas de att fånga mig trots att deras musik inte riktigt är min kopp te. De rör sig någonstans mellan new wave och postpunk men det som gör Madam Skam riktigt intressanta är sången. Tess sjunger både dramatiskt och med en otrolig närvaro vilket verkligen imponerar.

Musiken framförs av gitarrer, trummor och sång där tankarna drar mot Killing Joke. Även om det skiljer sig en hel del mellan de båda bandens sound finns ändå samma sorts känsla. Det är liksom rätt mörkt och aggressivt. Sen passar dessutom de aningen explicita texterna in perfekt till musiken. Det känns så genuint och jag kan tänka mig att den här skivan faktiskt kan hjälpa människor som är osäkra på sin sexualitet eftersom det är så pang på utan några direkta omskrivningar.

De sex låtarna har en speltid på nästan 13 minuter och även om jag kanske inte kommer att spela skivan dagligen så kommer den aldrig att bli bortglömd. Jag har skrivit om en hel del postpunkband i olika sammanhang de senaste åren där vissa har varit helt okej men inget av dessa band har intresserat mig mer än vad Madam Skam gör och det tycker jag att de ska ta till sig av. Här finns liksom inte en tillstymmelse till att vara pretentiösa och det gillar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s