Recension: Sluta Ljug – Kattguld Tape

Sluta Ljug – Kattguld
Kontakt: Instagram
C33 Tapes


Med en katt på omslaget har ju Sluta Ljug fångat mig direkt. Skämt å sido, jag ska vara objektiv och förhålla mig till musiken. Men det är ju just det att musiken fångar mig lika snabbt som omslaget. Jag tycker att de fyra låtarna som klockar in på ungefär 7 minuter har en skön blandning av hardcore och anarchopunk. Påminner det inte en hel del om Protestera? Just det där att de drar ner lite på tempot emellanåt samt även tempoväxlingarna är något som faller mig i smaken.

Eftersom Sluta Ljug inte har någon sida på Facebook var det lite svårt att hitta info om bandet, så jag fick helt enkelt skicka några frågor på Instagram där de finns. Min första känsla var att de är ett hyfsat nytt band och det stämde väl. De bildades 2020 och tre stycken i kvartetten är helt nya på sina instrument. Men när det gäller punk är inte brist på rutin något som stör mig, tvärtom låter det ofta mer ärligt. Sen tycker jag att det är väldigt befriande att fler tjejer börjar lira punk, Sluta Ljug består till 75% av tjejer och lyfter bland annat ämnen som män som tar sig friheter, känslan av icke-självbestämmande och destruktivitet.

Jag är så tacksam att jag fick möjligheten att upptäcka det här Mariestadsbandet och hoppas att fler gör det, antingen genom att beställa kassetten eller att slå på låtarna på Spotify. Den inledande låten Öppet Hat borde alla lyssna på. För mig är den en wow-explosion. De övriga tre låtarna är också klockrena men just den och ja även Tid För Kniv är så brutalt bra. Det här är en strålande debut och kör de bara vidare på samma bana kommer Sluta Ljug att gå långt. Kassetten kan (läs: SKA) köpas för 35 spänn direkt från bandet.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s