Recension: Lawmaker – All work, No Class LP

Lawmaker – All work, no class LP
Kontakt: Facebook
No Bullshit Live And Records


Jag är ju verkligen svag för det här med fotbollskörer och melodiös streetpunk och skivan kickar ju igång på bästa sätt med inledande Working Poor. Men jag ska dock säga att jag inte varit så hungrig på genren de senaste låt oss säga 10 åren. Allting blev lite samma sak på något sätt. Och Lawmaker tar väl vid där en aning men något hände med mig direkt när den här skivan drog igång. För även om texterna känns som gammal skåpmat är låtarna så brutalt bra.

Det finns ett par delar i texterna som inte imponerar så mycket på mig, som ”We’re the sons of the working class – chasing beer and chasing ass” i Lionhearted. Det blir väldigt grabbigt även om jag tror det finns en hel del damer som kommer att gapa med i det när Lawmaker spelar live. Personligen får jag lite vibbar från det gamla Australiensiska bandet Northern Drinking Cult, kanske inte att de låter så lika men båda banden kickar verkligen igång mig.

Lawmaker som för övrigt är svensk-amerikanska jobbar en hel del med gitarrslingor vilket gör det än mer melodiöst, nästan lite åt den franska gatupunkscenen om man nu kan generalisera vilket jag tycker att man kan. Annars drar det väl lite åt samma håll som On The Job, Lion’s Law med flera. All Work, No Class är fullspäckad av hitlåtar och som jag skriver ibland kommer det här albumet med all säkerhet att finnas med bland topp-10 när recensionsåret ska summeras.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s