Recension: Knifven – Skivspill och rester

Knifven – Skivspill och rester
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Gaphals Records


Jag recenserade Knifven för nästan precis två år sedan och jag tyckte verkligen om vad jag hörde då. När pandemin slog till känns det som alla band hade tre alternativ. 1. Lägga bandet på is, 2. Skriva massor av nytt material, 3. Gå igenom arkivet och hitta bortglömda pärlor. Knifven valde det sista alternativet och det kan vi vara glada för. Här har de grävt fram nio tidigare outgivna låtar och att ett band sitter och ruvar på sådan här kvalitet är helt otroligt. De här låtar är hämtade från 2011 fram till 2019.

Går man in på Spotify och tittar på Knifvens ”Fans gillar även” finns typ alla Adam Nilssons band med där och det är knappast någon slump. Jag trodde faktiskt att Masshysteri skulle finnas med där också. Knifven befinner sig i det landet med starka och ofta melankoliska låtar. Deras blandning av punkös och Hurula-skrammel är riktigt bra och det kommer nog fram extra mycket på den här skivan eftersom den spretar något mer än ett normalt album. Men jag gillar spretet, jag gillar att man får höra olika sidor av Knifven.

Det här är ett band som inte får glömmas bort, de är för bra för det. Med låtar som ”Tarantella”, ”Skev” och ”Fällan” borde de vara mer omnämnda än vad jag har sett att de är. Det är kvalitet på hög nivå och jag har en känsla av att det kan vara ännu bättre och mer intensivt live. Det här är även en perfekt skiva för den som vill höra hur Knifven har låtit genom åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s