Recension: Flyktsoda 53 / Drop The Bomb 3

Flyktsoda #53 / Drop The Bomb #3
Kontakt: flyktsoda14@gmail.com – dropthebombzine@protonmail.com


Jubel jubel, nytt nummer av Flyktsoda Fanzine, den här gången är det en split med Drop The Bombs som görs av Jonas Godske (Diskonto, Nojs Bojs m.fl). Jag tycker att splitfanzines är rätt roliga då man får se hur kreativiteten skiljer sig trots att det går ut på mer eller mindre samma sak. I det här numret har de båda redaktörerna 20 sidor var att förfoga över.

Flyktsoda bränner på som vanligt med intressanta band, den här gången med två nya bekantskaper för mig, Järnbörd och Warför samt C2H60 som numera bytt namn till Fatal Injection. Kul att få läsa lite om dom då jag tycker att de är suveränt bra. Som vanligt är intervjuerna informativa och jag blir direkt sugen på att kolla upp både Warför och Järnbörd. Utöver recensionerna skickar Johan med en krönika om STIM och rättigheter, en bra inblick måste jag säga där det ganska tydligt framkommer varför Johan ofta nämner varför han inte vill ha med majorbolag att göra.

Drop The Bomb-delen är ett temanummer kan man nog säga. Att temat är just d-takt är knappast något som förvånar. Uppsala har åtminstone sedan 90-talet varit synonymt med kängpunk, vem minns inte sjuan Uppsala Crust Compilation släppt på Juttes bolag Your Own Jailer och Jonas själv har ju smattrat trummor i flera fina band. Det blir så klart lite nördigt men jag tycker ändå att jag, som är rätt ointresserad av trummor kan ta till mig av innehållet. Roligast är nog ändå att läsa panelens svar och deras tankar om d-takt. Med tanke på att visa i panelen är utrikiska är delar av texten på engelska. Schyst om än lite rörigt upplägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s