Rotten Flag – We Are The Retard Punkrock Mongoloids LP

Rotten Flag – We Are The Retard Punkrock Mongoloids
Kontakt: Facebook I Bandcamp
Cimex Records

Det här är alltså ett band som lyckades provocera mig med sin förra skiva. Jag tyckte att texterna var bedrövliga, men efter att ha fått dem förklarade för mig var jag helt med på vad de menade. Den här gången fick jag texterna förklarade för mig redan innan skivan dök upp, för säkerhets skull liksom. Med de förklaringarna i bakfickan gör det det hela lite enklare, det finns en hel del interna prylar som en utomstående inte skulle förstå. Hur som helst, det här är 12 riktigt kaxiga punkrocklåtar.

Och vilket lyft det är från debutskivan, jag skrev då att de hade något på gång, och det måste jag säga igen. Nu är dessutom inte sången lika falsk, framför allt inte låtarna på A-sidan. Doftar det inte lite The Business? Jo jag tycker det. Med lite mer finslipning av sången skulle jag säga att Rotten Flag inte är sämre än många av de klassiska brittiska banden där mellan 77 och Oi!. Givetvis är det inte någon skönsång jag är ute efter, jag gillar ju att det skaver lite.

Jag måste ju ta upp det här med omslaget också, skivan är släppt i 120 ex (grönsvart vinyl) och varje omslag är unikt då de är målade och lackade för hand. Jävligt starkt att fixa 120 omslag på det sättet, men det blev riktigt snyggt. Om jag ska plocka ut två favoritlåtar får det bli titelspåret ”We Are” samt ”Loaded Dice”, det är ett sjusärdeles driv i båda de låtarna, den sistnämnda har ju en refräng som öppnar rejält för allsång. Jag kan tänka mig att Rotten Flag är riktigt ösiga live. Det här är totalt 22 minuter punkös.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s