Recension: PPL – Greatest Hits CD

PPL – Greatest Hits CD
Kontakt: Facebook
I Bandcamp
Grönpeppar Records


Starkt att debutera med en Greatest Hits, och ja, där slutar liknelserna med Cockney Rejcts. Förvisso spelar PPL också rätt catchy punkrock men de står på ett helt annat ben än vad britterna gör. Jag är lite kluven till PPL, både ”Fel del av stan” och ”I-landsproblem” är två låtar som jag gillar, stämmorna i den sistnämnda är ju riktigt snygga. Musikaliskt är det glatt och lekfullt rakt igenom, och kanske är det lite för mycket av den varan? Jag skulle behöva lite mer attityd, lite mer som i ”Lysande vitt och vackert”.

Jag har sagt det förut, jag är inte överförtjust i Jojos sång, den tilltalar inte mig helt enkelt. Men ja, vad ska jag mer säga om PPL? Musiken är ju väldigt somrig med en orgel som driver på fint, jag tänker parkhäng och bra stämning. Texterna är lite halvfestliga men de når inte riktigt hela vägen fram. I det stora hela hade det räckt med 4-5 låtar där de jag nämnt är absolut bäst.

De 10 låtarna har en speltid på nära 22 minuter och jag kan tänka mig att de går hem hos ganska många, själv skulle jag vilja ha antingen mer djup eller mer galenskap. Har du ett vurm för trevlig och ganska poppig punk, ge PPL en chans, för oavsett så svänger melodierna riktigt bra. Jag kommer nog dock att lyssna väldigt sparsamt på den här skivan framöver.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s